L'Ajuntament de Súria ha tret a licitació un projecte d’obres per consolidar dues façanes del castell i obrir un enllaç entre el clos del castell i el sobreabsis de l’Església del Roser. Els objectius principals d’aquesta actuació són la millora de la conservació, posar en valor diferents elements patrimonials i avançar en la connectivitat d’aquests edificis del Poble Vell.

Les obres afectaran les façanes oest i sud del castell, malmeses per l’envelliment i el pas del temps, i la façana nord de l’Església del Roser, que delimita l’espai del clos del castell. També es preveu actuar a la coberta de l’antic absis del temple i a la rampa d’accés al recinte del castell. En total, l’actuació afectarà una superfície de 591m2 de façana i 39m2 d’absis.

Les dues façanes del castell seran objecte de treballs de consolidació per aturar la degradació d’alguns elements, donant relleu al valor patrimonial de l’edifici. Per la seva banda, l’habilitació d’un pas de connexió entre el clos del castell i el sobreabsis de l’Església oferirà un nou itinerari de visita entre aquests dos espais. Actualment, l’únic accés al sobreabsis del temple és, amb dificultats, a través del campanar.

El projecte ha estat redactat per l’arquitecta experta en patrimoni Clàudia Sanmartí Martínez per encàrrec de la Diputació de Barcelona, a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). El projecte s'inclou en el pressupost municipal de 2022, amb un cost de licitació de 229.006 euros, IVA inclòs. El finançament comptarà amb ajuts de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

El castell de Súria està declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat. L’Església del Roser consta dins l’Inventari del Patrimoni Cultural de Súria.