Sant Vicenç de Castellet s’ha adherit a la Setmana de la Natura amb un programa d’activitats per conèixer i divulgar l’entorn natural del municipi. Del 22 de maig al 4 de juny s’ha preparat una oferta lúdica adreçada al públic familiar que començarà diumenge amb una visita guiada a les abelles de la Casa Nova de l’Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El públic podrà conèixer de ben a prop aquests insectes i entendre el procés d’elaboració de la mel.

Amb la voluntat de divulgar l’entorn natural de Sant Vicenç de Castellet, la xerrada mensual del cicle Anem a veure món estarà dedicada aquest mes de maig al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (el 25 de maig a les 19 hores a la Biblioteca) i el paper que juga el municipi com a porta d’entrada del parc. Els actes continuaran el primer divendres de juny. Els infants podran gaudir dels contes a la vora del riu a càrrec d’Uncontealsac a l’espai del riu Llobregat a les 17.30 hores en el marc de la programació habitual de L’hora del conte. La sessió es completarà amb un taller de tècniques d’estampació amb elements naturals a les 18.30 hores.

Concurs de fotografia urbana

El darrer reclam de la Setmana de la Natura és el concurs de fotografia urbana en què es vol promoure l’observació de la natura que cohabita en l’àmbit urbà. A través del concurs es recolliran fotografies que plasmin la fauna i flora existents al municipi i que mostrin o exemplifiquin els comportaments de les diferents espècies i els seus beneficis per a la biodiversitat i la qualitat ambiental. Les imatges es podran presentar del 30 de maig fins al 12 de juny.

Entrades, a través d’internet

La majoria d’activitats són gratuïtes i es poden consultar a través de la pàgina web de l’Ajuntament. Cal fer reserva prèvia per a l’activitat de les abelles, els contes infantils a la vora del riu i pel taller de tècniques d’estampació amb elements naturals.

L’organització de la Setmana de la Natura compta també amb l’organització de la Biblioteca Municipal, del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.