Els Castellers de Santpedor van celebrar una lluïda vuitena diada, amb una noba afluència de castellers a plaça. De fet, el nombre de camises va superar les previsions inicials de l'equip tècnic. Els bons assajos en setmanes anteriors i la recuperació de molts castellers va fer que els santpedorencs plantegessin una actuació de màxims.

Després de dos pilars de 4 inicials van obrir la primera ronda de castells amb un 4d6. Va ser un castell un xic lent però molt sòlid degut a l'estrena d'una acotxadora menuda. En segona ronda van optar pel castell més complicat de la jornada, el 5d6, que alhora va ser el més plàcid i ben executat gràcies a la bona feina de tota la colla. En tercera ronda van optar pel 4d6 amb el pilar, castell que també es va descarregar sense masses dificultats i que va desfermar l'eufòria dels Castellers de Santpedor després de 2 anys d'aturada per la pandèmia. També pel dificultós retorn a l'activitat castellera per part de totes les colles.

Els de la camisa daurada van estar acompanyats pels castellers del Poble Sec que van fer Pd4, 3d6a, 2d6, 3d6 i Pd5, Picapolls de la Gavarresa i Minyons de Santa Cristina d'Aro que degut a la manca d'efectius van fer pilars de 4 d'entrada i sortida.

La colla local ara és centra en el castell de penyes, l'origen de la colla, d'aquest proper divendres. Es farà dins el pregó de la Festa Major. També preparen l'actuació del 3 de juliol a Sant Fruitós que tancarà el primer tram de la colla i on esperen seguir amb la dinàmica positiva i poder portar de nou 3 castells de 6.