L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha demanat suport dels Agents Rurals per evitar la pernoctació de caravanes en diferents espais sensibles. De fet, el consistori ha recordat en una nota que ha fet pública que aquesta pràctica no està permesa en tot el terme municipal, però, en canvi, ha detectat que sí que es realitza en diferents punts del seu extens terme municipal. 

és en aquest sentit que l'Ajuntament ha sol·licitat als Agents Rurals que "reforcin la vigilància" i ajudin a evitar que a les zones del Pla del Mas Roig i de la Creu "es facin malbé els camins i els camps". Fonts municipals han precisat que aquesta és una àrea especialment atractiva per les vistes espectaculars que ofereix de la muntanya de Montserrat.

Alhora, el consistori exposa que aquest estacionament incontrolat de les autocaravanes obstaculitza el trànsit dels vehicles d’emergències en situacions de perill. Les mateix fonts posen en relleu que els accessos als entorns del Pla de Mas Roig i de la zona de la Creu compten amb una senyalització explícita en què es prohibeix la circulació, excepte per als veïns i veïnes, "però malgrat tot es repeteixen les actituds incíviques". 

Una àrea en estudi

D'altra banda, l’Ajuntament ha anunciat que està estudiant poder habilitar un espai d’aparcament per a les autocaravanes al municipi i oferir un nou servei a les persones que visiten tot aquest entorn. I que Castellbell i el Vilar treballa "per promoure turísticament el municipi que compta amb una situació privilegiada i establiments turístics i de restauració de primer nivell".