El Batibull porta des d’avui, dimarts, i fins dijous 30 de juny la gresca i l’animació a Sant Fruitós de Bages. Es tracta de la festa major infantil, que s’ha consolidat com a preludi de la festa major. L’edició d’enguany, que torna a recuperar la normalitat després de la pandèmia, manté com a personatges principals la Nita, el Fruitós i el Benet.

El Cobert, escenari principal

El Cobert de la Màquina de Batre serà l’escenari de les activitats de la festa, que començaran aquesta tarda de dimarts a 2/4 de 7 amb la tradicional cercavila pels carrers del poble. L’amenitzaran Pep Callau i els Pepsicolen, acompanyats dels Tabalers Asmodaics i Golatiers. S’acabarà amb l’espectacle d’humor i música Tumàcat Músic Xou, de la companyia Més Tumàcat.

Demà, dimecres, els infants podran gaudir de l’espectacle d’animació Històries d’aigua de la Companyia la Tresca i la Verdesca, també a 2/4 de 7 de la tarda i al mateix escenari. Es tracta d’una proposta musical i de dansa que té l’aigua com a fil conductor, per refrescar la tarda de dimecres. Una hora més tard, a 2/4 de 8 de la tarda, l’espai socioeducatiu Cal Clic oferirà un taller de bombolles. I a la nit, a partir de 2/4 d’11, torna a tradicional banyada nocturna, amb inflables a les piscines municipals.

El dijous dia 30, darrer dia del Batibull, arriba la tarda de ballar amb la Disco Pinky, a partir de 2/4 de 7 de la tarda sota el Cobert. A més, després de cantar i ballar amb la música més actual i amb la presència d’una animadora que ensenyarà els nens i nenes a seguir el ritme, l’Ajuntament de Sant Fruitós anuncia una «sorpresa eufòrica» que de ben segur «deixarà bocabadat a tothom».

A partir de 2/4 de 9 del vespre hi haurà el sopar de carmanyola, i es tancarà la nit amb una sessió de cinema a la fresca, amb la projecció de la pel·lícula Trolls 2: Gira mundial, a 2/4 de 10 del vespre.

A més, durant els tres dies del Batibull, els infants podran saltar a l’inflable de la Màquina del Batre, cada tarda de les 5 fins a 2/4 de 7. Aquest any es pot recuperar aquest inflable que l’any passat no es va poder muntar a causa de les mesures de prevenció de la covid. fet que demostra que la festa recupera la normalitat i que tot apunta que es viurà intensament: «Estem convençuts que els nens i nenes s’ho passaran molt bé, en tenen moltes ganes», remarca l’alcaldessa, Àdria Mazcuñan.

El Batibull és una festa infantil consolidada i que cada any té molt èxit.