Una trentena de persones va descobrir els encants del nucli històric de Claret, a Santpedor, a través de la visita guiada organitzada per l’oficina de turisme per mostrar aquest entorn patrimonial i històric de Claret.

En el transcurs de la visita es van explicar els orígens de l’indret, que va donar lloc a una segrera, un petit nucli de cases d’època medieval que ja ha desaparegut. Tanmateix, d’aquella època en queda l’església romànica de Santa Maria, del segle XII, de la qual es podrà visitar l’interior; i també es va poder visitar la de Santa Anna, que en aquest cas ja és posterior (del segle XVIII), i veure la imatge romànica de Santa Anna, copatrona de la vila. També es van relatar algunes de les llegendes que la van inspirar com a icona protectora.

La proposta s’englobava dins la iniciativa de les regidories de turisme i patrimoni per donar a conèixer els atractius del poble a través d’un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics de Santpedor. La visita coincideix sempre amb els dissabtes de plaça, cada primer dissabte de mes.