L’Ajuntament de Sant Vicenç ha donat llum verd al Pla de Reactivació Econòmica i Social, amb una dotació de 327.900 euros, i amb què «es pretén passar pàgina dels efectes de la situació de pandèmia i ajudar a recuperar la vitalitat del municipi amb una mirada proactiva», segons l’alcaldessa Adriana Delgado. El document ha estat aprovat amb els vots favorables d’ERC, PSC i SVC En Comú i l’abstenció de Junts.

Un dels capítols destacats fa referència als plans d’ocupació local, amb què s’incorporaran deu perfils professionals diferents amb contractes temporals fins a final d’any. El consistori cobreix places d’enginyer, arquitecte, auxiliars administratius, peons de manteniment i netejadors d’instal·lacions a jornada completa i per un mínim de sis mesos. La Diputació contractarà quatre persones més fins a final d’any.

El pla preveu ajuts directes per a comerços, autònoms i empreses amb una partida de 75.000 euros per modernitzar establiments i incentivar noves activitats. Pel que fa al comerç, també hi haurà nous actes i ambientació a les zones comercials per afavorir la compra i reforçar el teixit comercial del municipi, i es preveuen ajuts per pagar l’IBI adreçats a famílies monoparentals.

L’Ajuntament també actuarà a l’Espai Impuls SVC per promoure els Serveis d’Ocupació i Promoció Econòmica, impulsarà la convocatòria del concurs Millor projecte emprenedor 2022 per incentivar les noves activitats professionals i es faran tallers de formació de català i informàtica bàsica per a persones a l’atur. En matèria cultural, es programaran activitats de dinamització i de promoció dels actes locals i s’organitzaran cursos i tallers al RKÓ en matèria de formació, recerca de feina i educació sexual i afectiva.

En paral·lel, en el ple de juny també s’ha aprovat un conveni amb el Consell Comarcal del Bages per a la cessió d’ús de l’explotació dels espais rehabilitats de Castellet, i s’ha donat llum verda al document de referència Actuacions de l’administració local en matèria d’habitatge.