L'incendi declarat diumenge al migdia al Pont de Vilomara, que ja ha quedat estabilitzat, ha deixat un rastre difícil d'esborrar. El verd lluent de la vegetació dels paratges afectats s'ha convertit en un color negre que dota l'entorn d'una imatge totalment diferent a la de fa dos dies. La zona calcinada és ara un paisatge enfosquit per les cendres que ha deixat el foc quan ha anat cremant la massa forestal al seu pas.

L'estampa dels paratges inhòspits que ha causat l'incendi, fàcilment distingibles en unes imatges publicades al perfil de Twitter de Bombers gravades des de les Baumes Roges, contrasta amb la dels boscos que s'han salvat del foc. Aquests encara mantenen la seva imatge i recorden a l'antic aspecte de la zona cremada.

Després d'una jornada i mitja de treball d'ençà que van declarar-se les flames, ara els efectius continuen revisant el perímetre calcinat per l'incendi, que ha cremat més de 1.700 hectàrees i ha deixat afectacions en una cinquantena d'habitatges. Tot i això, la millora de la situació va permetre a última hora d’ahir aixecar els confinaments que encara hi havia a Rocafort i a la urbanització de les Brucardes, i que les prop de 200 persones que des de diumenge es trobaven evacuades, poguessin tornar a casa.

Imatges del Pont de Vilomara després de l'incendi forestal que afecta des d'aquest diumenge la comarca

Imatges del Pont de Vilomara després de l'incendi forestal que afecta des d'aquest diumenge la comarca ALEX GUERRERO

Segons les darreres dades facilitades ahir al vespre, l’incendi del Pont havia cremat 1.743 hectàrees, de les quals 464 corresponen a l’EIN Sant Llorenç del Munt i l’Obac, espai que es troba dins l’àrea de tancament d’accessos. Per municipis, el més afectat és el Pont, amb 1.246 hectàrees, seguit Talamanca (242), Sant Fruitós de Bages (214), i Sant Vicenç de Castellet (68).