Sallent ha fet un nou pas, el definitiu ja, per fer realitat la nova residència i centre de dia a la zona de l’antiga Fàbrica Vella. En un ple extraordinari aquest divendres s’ha aprovat l’expedient de contractació de les obres, de manera que a final d’agost les empreses ja podran presentar les seves propostes i, si tot va sobre el previst, els treballs començarien abans d’acabar l’any. Totes les formacions han celebrat que el projecte amb la inversió més gran que ha afrontat mai el municipi, 7 milions d’euros, finalment prosperi. L’oposició, però, ha mostrat la seva preocupació perquè no s’ha fet un revisió dels preus del projecte, que van ser calculats abans de la pandèmia.

Després que a final de l’any passat s’aprovés el projecte executiu, l’expedient de contractació de la nova residència de Sallent s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i els de Junts per Sallent, i amb l’abstenció de Fem Poble. La durada de les obres, que es finançaran entre el 2022 i el 2024, es preveu que no s’allargui més de vint mesos. L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha afirmat durant el ple que es tracta del «projecte més important per Sallent», no només a nivell econòmic sinó també social i ha agraït les aportacions de totes les formacions.

Per la seva banda, el portaveu de Fem Poble, Guillem Cabra, ha celebrat que finalment el projecte tiri endavant, però ha lamentat que l’equip de govern hagi donat a l’oposició molt poc marge de temps per revisar i fer propostes al plec de clàusules. Cabra ha considerat que «s’hauria d’haver fet una divisió per lots i no adjudicar tota la contractació a una sola empresa, primant la diversificació de l’economia i la potenciació d’empreses especialitzades». També ha mostrat preocupació pel fet que no hi ha hagut una revisió dels preus, que van ser calculats el 2019, cosa que pot comportar que la licitació «quedi deserta o s’impugni perquè no s’adequa als preus actuals».

En el mateix sentit, el portaveu de Junts per Sallent, David Saldoni, que ha destacar «l’actitud constructiva» de l’oposició per fer realitat la residència, també ha fet notar la seva preocupació per la revisió del pressupost perquè «presenta uns riscos perquè els preus han augmentat d’una forma molt important i pot donar problemes en l’adjudicació». L’equip de govern s’ha mostrat confiat que hi hagi el marge suficient perquè es pugui tirar endavant la licitació.

La nova residència, que estarà situada a la zona de l’antiga Fàbrica Vella, tindrà capacitat per acollir 90 persones i constarà de quatre plantes i una de soterrada: tres acolliran les habitacions destinades als usuaris i usuàries, i a la planta baixa s’hi ubicarà el centre de dia i la zona per al personal laboral.