Sant Vicenç de Castellet ha perdut Esteve Lafont Ricart, qui va ser durant anys president de la junta de l’Esplai d’avis i que es va convertir en un cronista de la gent gran del poble. Tenia 92 anys i el funeral tindrà lloc aquest dilluns a les 11 del matí a l’església parroquial de Sant Vicenç.

Lafont, botiguer i viatjant de tota la vida, era una cara molt coneguda per a una part important dels santvicentins ja que juntament amb la seva esposa, Agustina Pérez, van portar durant molts anys la botiga de la cooperativa del poble.

Quan es va jubilar, Esteve Lafont va entrar a l’Esplai i en va estar durant anys al capdavant, convertint-se en un actiu molt important d’aquest centre. A més, la seva afició per l'escriptura va fer que durant una llarga etapa col·laborés a la revista local de periodicitat mensual El Breny, sobretot amb la realització d'entrevistes personals a gent de l'Esplai. Quan se n’havien publicat un centenar, l’any 2007, se’n va fer un recull amb l’edició d’un llibre titulat «Gent de l’Esplai», que oferia un extens i ric retrat d’una àmplia generació de santvicentins.

També era molt afeccionat a les manualitats, el que el va portar, per exemple, a crear un ampli ventall de maquetes.

El juliol del 2020 va protagonitzar una bonica història, que va ser recollida per Regió7, amb un acte de retrobament amb la seva esposa que els van preparar a la residència de Sant Vicenç (on han viscut junts els seus últims anys), després d’una separació forçosa durant un mes perquè en aquell moment van ser tots dos positius de covid i, tot i que la van superar amb pocs símptomes, es van haver d’aïllar. Esteve Lafont i Agustina Pérez van superar plegats els 90 anys i van conviure junts durant set dècades (l’Agustina va traspassar fa uns mesos).