L’Associació d’Amics de Joncadella tancarà aquest dilluns el cercle d’una llarga iniciativa popular que ha fet possible que el santuari torni a tenir campanes.

En el marc de la festivitat de l’Assumpció la Mare de Déu, a la 1 del migdia hi tindrà lloc una missa solemne i, en acabat, es deixarà constància de la tasca realitzada al llarg d’aquests últims anys.

Concretament, es farà la descoberta i benedicció de plaques commemoratives, en les quals es deixarà constància del nom de les persones i entitats que han fet aportacions per fer possible la construcció de les campanes Montserrat i Mare de Déu de Lourdes.

El febrer es va beneir la quarta i darrera campana que l’associació Amics de Joncadella es va proposar aconseguir de cara a la celebració, el 2024, del 75è aniversari de l’entronització de l’actual imatge de la Mare de Déu. El santuari (que cada Dilluns de Pasqua fa un aplec molt popular) no havia tingut campanes durant més de vuit dècades, des del 1936, quan es van treure i destruir en plena guerra civil.