Navarcles tanca aquest dilluns sis dies consecutius de festa major que enguany ha tornat als nivells dafluència que tenia abans de la pandèmia, i amb un extens programa d’actes que també ha pogut recuperar propostes que s’havien suspès en les dues edicions anteriors, si bé el castell de focs que s’havia de fer aquesta nit ha acabat saltant de l’oferta festiva degut a la situació de sequera i al risc d’incendi forestal.

A l’espera de tancar el programa amb els darrers actes de tarda i el concert nocturn que hi ha previst amb Xarop de Nit, l’alcaldessa de Navarcles, Alba Pérez, feia aquest migdia una valoració excel·lent de com havia transcorregut la festa, «que ha estat un èxit total de participació», apuntava.

El programa d’actes, que es va encetar el dia 10, ha destacat per l’oferta musical «que ha tornat a omplir, i que s’ha pogut gaudir sense necessitat de tenir el públic assegut» com passava durant la pandèmia, apunta Pérez, i diu que això també s’ha notat amb una gran afluència. Igualment, enguany s’han pogut recuperar les activitats gastronòmiques que s’havien deixat de fer, de manera que el programa ha inclòs des d’un taller de còctels, fins al Vi Croquet, o un concurs de paelles.

L’alcaldessa també destacava la bona resposta que hi ha hagut en les activitats de caire infantil, que han estat nombroses, i posava d’exemple la festa del confeti de diumenge «que va tornar a omplir la plaça després de dos anys».

Aquest dilluns al migdia ha estat el torn de la cultura popular, amb la tradicional ballada dels gegants seguida d’un vermut popular de festa major, que també han fet petit el parc Marcel·lí Monrós, on s'han congregat desenes de persones.