L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha rebut una subvenció de 50.000 euros de la Diputació de Barcelona per a la compra d’habitatges a través del dret de tanteig i retracte, una possibilitat que tenen les administracions locals per comprar un immoble abans que la propietat l’ofereixi a un tercer.

La comissió de polítiques d’habitatge del municipi va decidir treballar per crear un parc d’habitatge social al municipi a través de la compra d’immobles que es consideressin adients i on es pogués optar a aquest dret de compra. Així, l’Ajuntament ja ha adquirit 2 immobles per valor de 144.000 euros, un import que es reduirà en 50.000 menys gràcies a la subvenció.

Aquests immobles, situats a l’avinguda de Sant Joan i a l’avinguda de Joan Sanmartí, tenen dues habitacions, cuina, menjador i bany i es destinaran a lloguer assequible per a menors de 35 anys.

Actualment, es treballa per executar les obres menors per fer-los totalment habitables i es preveu que a partir de l’octubre es pugui obrir una convocatòria pública per posar-los a disposició dels joves del municipi.