Sant Fruitós ha celebrat la Diada Nacional de Catalunya a la plaça Onze de Setembre, al Cobert de la Màquina de Batre i al claustre del monestir de Sant Benet. Els actes van començar dissabte al vespre amb la tradicional Marxa de Torxes, que un any més organitzava la territorial de l'ANC, realitzant el recorregut des de la plaça de l'Església fins a la plaça Onze de Setembre, on es va fer la lectura dels manifestos i una cantada reivindicativa que va comptar amb una cinquantena de persones.

Diumenge al matí s'ha dut a terme la tradicional caminada fins al monestir de Sant Benet, organitzat per la parròquia i el grup excursionista Posa't en marxa. En el claustre s'ha celebrat un acte cívic/religiós amb els parlaments de Florenci Gras i l’alcaldessa Àdria Mazcuñan.

L'Acte institucional, al Cobert de la Màquina de Batre, va començar amb la hissada de la senyera a càrrec de la Pubilla i l'Hereu de Sant Fruitós, Xènia Mata i Bernat Torreblanca. La Coral de Sant Fruitós, sota la direcció d’Anna Maria Riera, va interpretar diferents cançons i els Gegants i Grallers santfruitosencs van fer diferents balls. Posteriorment, l’alcaldessa Àdria Mazcuñan va llegir el manifest municipal i es va cloure la celebració amb el cant d'Els Segadors.