Sant Vicenç tornarà a posar en marxa dilluns vinent (3 d’octubre) el servei de 'Bus a peu' per als centres educatius públics de primària, que ja ha funcionat en els dos cursos precedents. Es tracta d’una iniciativa que vol fomentar els desplaçaments a peu a l'escola, creant uns itineraris que compten amb un acompanyant.

El servei de monitoratge i acompanyament de l'alumnat de primer a sisè de primària inclou les línies 1 (escola Puigsoler) i 2 (escola Sant Vicenç). Totes les famílies que vulguin fer ús d'aquest servei s'han d'inscriure als centres respectius o bé a l’oficina d’atenció ciutadana de l'Ajuntament.

La línia 1 (senyalitzada amb color vermell) arrenca a les 8 i 20 minuts de plaça Espanya i arriba a l'escola Puigsoler deu minuts abans de les 9. L'itinerari té, entremig, tres punts de recollida a la

confluència del carrer Eduardo Penya amb el Goya, a la del Bisbe Perelló amb Goya i al carrer Sant Joan de Dalt (davant de la farmàcia).

Pel que fa a la línia 2 (blava) sortirà de la plaça Catalunya a les 7.50 del matí i farà el seu recorregut fins a l'escola Sant Vicenç per arribar-hi deu minuts abans de 2/4 de 9 del matí. Tindrà punts de recollida al parc infantil del carrer Llibertat, a la plaça del Pi i a la plaça de l’Ajuntament. El servei és diari i s'adreça a tot l'alumnat de primària de les escoles Sant Vicenç i Puigsoler.

El programa Bus a peu comptarà amb la participació de monitors i monitores que acompanyaran l'alumnat que es desplaça caminant cada matí a les dues escoles. La iniciativa va néixer a partir d'una proposta del Pla Local de Salut aprovat l'any passat i ha estat impulsada per les regidories de Salut i Ensenyament.

El programa vol potenciar l'autonomia dels nens i nenes; crear-los hàbits saludables promovent l'activitat física; ajudar a disminuir el volum d'automòbils que es desplacen a l’hora d’entrar a les escoles i reduir la contaminació ambiental i acústica.