Santpedor ha programat per a aquest cap de setmana l’escape room La revolta dels rabassaires, un joc de pistes interactiu, coincidint amb l’època de verema. El joc vol traslladar els participants a l’any 1923 per posar-los a la pell dels i les vinyataires de Santpedor i enfrontar-los al repte de fer una verema, combatre els terratinents i omplir la bota de vi.

Els participants hauran de resoldre diferents proves físiques i desxifrar enigmes a través d’una app i un mòbil per grup, amb la dinamització de personatges caracteritzats com a santpedorencs de fa cent anys. Amb punt d’inici a la plaça del Sindicat, el joc té una durada aproximada d’una hora i mitja i es podrà fer tant dissabte com diumenge per a grups de 3 a 5 persones. L’activitat, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el desenvolupament de la start up bagenca Gaudire, és gratuïta però cal inscripció prèvia.

La proposta s’engloba dins la iniciativa de les regidories de turisme i patrimoni de donar a conèixer els atractius del poble a través d’un servei regular de visites i rutes guiades pels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics.