Regió7

Regió7

Cardona tanca els actes dels 625 anys de la consagració de l’església de Sant Miquel

Una visita guiada, un ofici solemne i un sopar popular culminaran, aquest cap de setmana, la celebració de l’aniversari del temple gòtic

Cardona acollirà aquest cap de setmana els actes culminants de la commemoració del 625è aniversari de la consagració de l’església de Sant Miquel. La celebració inclourà una visita guiada al temple i una festa amb eucaristia, elements folklòrics i un sopar popular.

Els actes començaran dissabte quan l’arxiver de Cardona, el Dr. Andreu Galera, farà una visita comentada al temple gòtic parroquial on explicarà in situ el cicle constructiu de l’edifici al llarg dels segles XIV, XV i XVI. La visita, que és gratuïta, tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda i s’iniciarà a la portalada del Mercat. La celebració continuarà l’endemà, diumenge, a partir de les 6 de la tarda quan l’església de Sant Miquel acollirà un ofici solemne presidit pel bisbe de Solsona, Monsenyor Francesc Conesa, i que estarà amenitzat musicalment per la Coral Cardonina.

Al finalitzar la celebració eucarística, el cor cardoní interpretarà la nova versió dels Goigs al gloriós Arcàngel Sant Miquel, musicats pel seu director, Ovidi Cobacho Closa. En acabat, els gegants de la vila faran una ballada a la sortida del temple i, tot seguit, es farà una botifarrada popular a la plaça de la Fira de Dalt.

Aquests actes s’emmarquen dins el Trienni commemoratiu que ha impulsat la parròquia de Cardona amb l’impuls de diferents entitats del municipi i que els propers anys tindran continuïtat amb la celebració del 600 aniversari de l’arribada de Nostra Senyora del Patrocini i la figura gòtica de la Mare de Déu portada des de Marsella (1423-2023) i el 625 aniversari de l’arribada de les relíquies dels Santa Màrtirs (1399-2024).

Entre les obres d’interès que encara es conserven al temple hi ha la imatge gòtica de la Mare de Déu del Patrocini, el Retaule de Santa Anna, la Mare de Déu i sant Amador i el Retaule del Sant Esperit de Pere Vall. A la cripta, edificada al segle XVI, s’hi veneren les relíquies dels Sants Celdoni i Hermenter.

Un temple que ha sofert nombroses intervencions

L’església gòtica de Sant Miquel ocupa el mateix indret on hi havia hagut un temple romànic, documentat des de l’any 1013. Cap a la fi del segle XIII i començament del XIV es van iniciar els treballs per bastir el temple gòtic, que fou consagrat solemnement el 13 de juny de 1397. Des d’aleshores, l’església ha sofert nombroses intervencions, reformes, ampliacions, saqueigs i restauracions.

Compartir l'article

stats