La plaça Major (o plaça Vella) d’Artés és l’epicentre de la Festa de la Verema del Bages, amb activitat a l’entorn de la vinya i el vi durant tot el cap de setmana. Un dels reclams és l’aixafada popular de raïm, que enguany es podrà tornar a celebrar sense restriccions, després del parèntesi de la covid. A diferència d’altres anys, però, no es baixarà prèviament a la vinya a collir el raïm perquè com que enguany la verema ha estat primerenca, bona part del raïm ja s’ha veremat.

Diumenge a les 12 del migdia es farà l’aixafada de raïm de la forma més clàssica: amb els peus. La conversió del raïm en most i el taller artesanal de most són propostes que de ben segur que atrauran un nombrós públic, sobretot nens i nenes.

Joc de pistes de verema

Una altra proposta dirigida al públic infantil i familiar és el joc de pistes de verema de dissabte al matí, amb sortida des de davant de l’Escola Bressol d’Artés. És una activitat d’orientació gratuïta per descobrir aspectes de la vinya i el vi, l’agricultura i la producció alimentària local. A càrrec de Dinàmic Guies, és lliure i gratuïta i es podrà iniciar a qualsevol hora dins de la franja horària de 10 a 12h.