Cardona està reforçant la seva aposta turística, que ha esdevingut un dels motors econòmics del municipi. Des d’aquesta setmana, s’amplia el servei de visites guiades, que fins ara es limitaven als caps de setmana i festius, de manera que també s’oferiran els dies laborables.

Amb aquesta acció, segons han destacat fonts municipals, es pretén promocionar turísticament la vila ducal al llarg de l’any i oferir més activitats per fomentar les estades entre setmana i dinamitzar el comerç i la restauració.

En concret, i a través de la Fundació Cardona Històrica, des d’aquesta setmana s’ofereix de dimarts a divendres una visita guiada al Castell de Cardona, a 2/4 de 6 de la tarda. D’aquesta manera, s’amplia la possibilitat de conèixer detalladament la fortalesa, alhora que els visitants podran visitar tant la Muntanya de Sal com el Castell a través del servei de guiatge pràcticament tots els dies de la setmana (excepte dilluns).

La nova visita guiada diària al Castell de Cardona permet descobrir detalladament la torre, el pati ducal, el Claustre, el porxo de les pintures murals, la col·legiata de Sant Vicenç i l’Espai 1714, que es va obrir ara fa gairebé una dècada a la casamata (el polvorí). Un recorregut ampli i complet per conèixer de la primera mà els racons i les històries d’aquest monument clau en la història de Catalunya. Els tiquets de totes les visites guiades es poden adquirir al portal entrades.cardonaturisme.cat.

Dins d’aquest pla de reforç dels serveis turístics de Cardona (que té els seus tres puntals en el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, el castell i el nucli antic) aquest mes d’agost passat s’ha estrenat un nou format digital de les guies interpretatives del centre històric. El consistori ha adaptat per al mòbil el disseny de format paper ja existent per tal que a través d’un codi QR els visitants les puguin descarregar i fer-ne la lectura a través de la pantalla.

Les guies explicatives estan en 4 idiomes diferents i permeten resseguir per lliure tot el centre històric de Cardona i conèixer els edificis i espais més rellevants. Així, serà un servei complementari a les visites guiades que ja s’ofereixen i a les propostes de descoberta del patrimoni dirigides al públic familiar com és Llampdesal o l’activitat Visiescape Cardona.