Sallent inaugurarà aquest dissabte al matí la nomenclatura de la plaça Francesc Layret per a l'espai públic ubicat a la zona d’aparcament de vehicles al costat de la plaça de Santa Maria i que actualment no té nom. Es tracta d’una iniciativa de l’Ateneu Republicà Cogulló i la federació local de sindicats de la CGT de Sallent, amb la col·laboració de l'Ajuntament, per tal de recuperar el nom de Layret a la vila de Sallent. Nascut l’any 1880 a Barcelona, va ser un advocat i polític català, ferm defensor del sindicalisme i dels drets dels obrers i obreres. Va crear el Bloc Republicà Autonomista i va ser diputat per a la coalició d’Esquerres de Sabadell el 1919. Va ser assassinat el novembre de 1920 a Barcelona quan anava a fer gestions a favor de dirigents sindicalistes presos.

El juny de 1931, Sallent va batejar una plaça amb el seu nom que va inaugurar el president Lluís Companys, però es va treure el gener del 39, amb l'entrada de les tropes franquistes. Ara, Sallent vol recuperar la figura de Layret i retre homenatge i reconeixement a la seva lluita sindicalista i en la defensa de la República Catalana.

Antiga plaça Francesc Layret ARXIU AJUNTAMENT DE SALLENT

L’acte d’inauguració comptarà amb la descoberta de la placa i parlaments a càrrec de l’alcalde, Oriol Ribalta, i dels representants de les entitats organitzadores. La jornada es completarà amb un repertori de cançons republicanes interpretades per Sergi Dantí i Kike Ubieto.