Més d’una vuitantena d’alumnes de Súria de 3r i 4t curs de les escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac han portat a terme un treball de descoberta de la flora i la fauna del riu Cardener i el seu entorn. Aquesta activitat, anomenada La Maleta de l’Aigua, ha estat realitzada entre els mesos de maig i octubre, dins del programa Escoles Verdes. El treball ha consistit en una observació de flora i fauna, mesures de temperatura i composició química de l’aigua i coneixença de l’entorn, amb la participació d’una educadora ambiental per a infants i del professorat dels centres.

En aquestes sessions s’han pogut veure o escoltar diferents espècies característiques del riu i del bosc de ribera, com bernats pescaires, martinets blancs, orenetes, pardals, ànecs, oriols, escorpins d’aigua, cucs i escarabats d’aigua. Prèviament, l’alumnat participant va fer un treball de classe, amb un quadern específic i una explicació a l’aula.

El taller La Maleta de l’Aigua és un recurs de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. La seva realització a Súria ha estat impulsada per l’àrea municipal de Medi Ambient i les Escoles Verdes de Súria, amb la col·laboració de la Mancomunitat i la Diputació de Barcelona.