La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix arribarà aquest proper diumenge a la seva cinquena edició amb la intenció de promoure aquest llegum arreu del territori i alhora, de dinamitzar el municipi del qual n’és autòcton. La fira, enfocada a un públic familiar, es consolida amb la voluntat de repetir l’èxit de les edicions anteriors.

La mongeta de Castellfollit del Boix serà el fil conductor i l’element aglutinador d’una fira que comptarà, de les deu del matí fins a les dues del migdia, amb un mercat de productes agroalimentaris on es podran trobar mongetes, així com tota una varietat de productes artesans i locals. A més, comptarà amb un sistema de tasts per tal que els visitants puguin degustar tant la mongeta com tota la resta de productes.

Per tal d’arrodonir l’experiència gastronòmica, també hi participarà el cuiner Jordi Llobet, que oferirà un espectacle de cuina en directe en què ensenyarà receptes per a cuinar mongeta de Castellfollit del Boix. Per altra banda, la programació també ofereix tot un seguit d’activitats per tal de fer gaudir tota la família. El conta-contes Santi Rovira portarà a la fira l’espectacle Somriu i també es realitzarà una demostració in situ per veure com es batien les mongetes en l’antiguitat i un concert de Titu Martí. A més, durant tota la jornada hi haurà una exposició de tractors clàssics.