Joan Zapata serà el candidat de Junts per Catalunya Navarcles a les properes eleccions municipals que s’han de celebrar el maig del 2023. Zapata, és actualment portaveu del grup municipal al consistori navarclí, i també conseller comarcal de Medi Ambient. Arquitecte tècnic de formació i professió, té 56 anys i és pare de dos fills.

La seva candidatura es va presentar en un acte celebrat a l’auditori Agustí Soler i Mas, en què el cap de llista va exposar els motius pels quals vol ser alcalde de Navarcles, subratllant que «les coses es poden fer millor que amb l’actual equip de govern» i qualificant de «desori» la gestió durant aquest mandat. Així mateix, es va mostrar convençut del pas donat per l’equip de gent que l’envolta i perquè, va afirmar, «tenim projectes i idees clares».

L’acte de presentació va comptar amb la presència de veïns i veïnes del municipi, membres de l’equip local de Junts per Catalunya Navarcles i representants del partit de Junts a la comarca. David Saldoni (diputat al Parlament de Catalunya i membre de l’executiva del partit) i Toni Massegú (President de Junts al Bages i regidor de l’Ajuntament de Manresa) van ser presents a l’acte com a responsables més destacats de Junts, donant suport al candidat.

També va rebre l’escalf i el suport de companys de Junts d’altres municipis de la comarca, entre els quals els també alcaldables Ramon Bacardit (candidat de Junts a Manresa), Eduard Mata (candidat de Junts a Sant Joan de Vilatorrada) i Anna Llobet (candidata de Junts a Sant Salvador de Guardiola).