La Fira Medieval d’Oficis de Súria torna aquest proper cap de setmana (dissabte 12 i diumenge 13 de novembre) al Poble Vell amb més activitats i recreacions històriques, en una edició que recupera el format habitual del certamen després del parèntesi dels darrers dos anys a causa de la pandèmia. La incorporació de diferents actes inaugurals que es faran la nit del divendres i la campanya comercial ‘Rasca i guanya’ són dues de les principals novetats d’enguany.

Els actes inaugurals d’aquesta 19a Fira Medieval d’Oficis tindran lloc divendres 11 de novembre a partir de 2/4 de 10 del vespre amb un espectacle de llum, so, imatge i foc que es podrà veure des del pont de Salipota. Posteriorment es farà la presentació de la campanya ‘Rasca i guanya’ a la plaça de Sant Joan, amb un ball folk amb el grup Mùsx i tastets de cervesa i vi.

Torna el carrer de les bruixes

En aquesta edició de represa, la Fira Medieval d’Oficis de Súria oferirà més animació de carrer, mantenint el seu caràcter de fira marcadament familiar i amb una presència destacada d’artesans. També s’oferiran visites guiades al Poble Vell en grups de places limitades i inscripcions prèvies.

Una altra novetat d’aquesta edició serà la recuperació del carrer de les bruixes, que estarà ubicat a l’antiga galeria de sal del túnel de la Bateria. També hi haurà més actuacions al centre urbà per donar suport al comerç local adherit a la Fira, i que habitualment obre durant el cap de setmana amb ambientacions especials. El Poble Vell de Súria oferirà l’entorn ideal per reviure l’ambient d’una petita vila medieval amb artesans, tallers i animació per a tots els públics.

Aparcament habilitat per als visitants

La fira estarà oberta de 10 del matí a 2/4 de 9 dissabte, i fins a les 8 del vespre diumenge. Per a les persones que visiten la Fira Medieval d’Oficis des d’altres poblacions, es recupera el Rieral del Tordell com a pàrquing principal, ubicat a l’entrada sud de la vila. La informació sobre les zones d’estacionament de vehicles es podrà consultar a través del web de la Fira.

El castell de focs d’artifici serà llençat des del barri de Santa Maria, a l’esplanada del carrer Tarragona. Per aquest motiu, no serà possible estacionar vehicles en aquest indret durant els preparatius i el desenvolupament de l’acte.

Campanya de promoció comercial

La campanya ‘Rasca i guanya’ és una iniciativa de l’àrea municipal de Promoció Econòmica en suport dels establiments de petit comerç i restauració que obrin durant la Fira, dissabte (matí i tarda) i diumenge (matí). Les persones que facin compres per un valor mínim de 10 euros en els establiments adherits obtindran una butlleta que els pot donar descomptes de 5 euros, bescanviables en els comerços participants.