Santpedor ha pogut iniciar finalment les obres d’ampliació i reforma del pavelló municipal Rafa Martínez, que a la pràctica suposarà dotar el municipi d’una segona instal·lació. Es tracta d’una obra que es preveia posar en marxa el primer trimestre de l’any, però que entrebancs sorgits en el procés d’adjudicació (bàsicament per l’alça de preus) han acabat posposant fins ara. Es tracta d’un projecte que ha de donar resposta a la necessitat d’espai i aconseguir més funcionalitat de les instal·lacions.

L’inici de les obres s’ha allargat en el temps després que la primera licitació quedés deserta el mes de febrer. Després de l’actualització de preus del projecte, l’Ajuntament va poder adjudicar finalment l’obra aquest mes de setembre per un pressupost de 1.728.386 euros. Està previst que les obres d’ampliació i reforma durin 13 mesos.

El projecte té com a element principal la construcció d’una segona pista annexa, que permetrà doblar la capacitat actual de l’equipamentt. Els treballs d'ampliació del pavelló preveuen 3 pistes transversals per encabir els esports que s'hi practiquen, a banda de la pista central gran. Així, amb la reforma es passarà a disposar d'una instal·lació que en el seu conjunt tindrà una superfície de 3.400 metres quadrats. L'ampliació preveu també, com a novetat, una sala tatami que permetrà acollir l'activitat de judo. I és que el pavelló actual havia quedat petit per poder encabir tota l’activitat esportiva que hi ha al poble, especialment entre setmana, tenint en compte que en fan ús diverses entitats i clubs com el bàsquet, l’handbol, el futbol sala i el voleibol.

En el procediment de licitació que es va obrir a principi d’any només es va presentar una sola empresa, i, tanmateix, la mesa de concertació va acabar retirant l’oferta perquè no havia aportat la documentació administrativa necessària ni l’aval corresponent per a l’adjudicació.

Tot plegat va obligar a aturar el procés i a convocar-lo de nou, però, a més, va caldre fer una actualització de preus a l’alça per adequar-los als nous costos de material i transport. Així mateix, aquesta revisió actualitzada i amb costos ajustats a la realitat també havia de servir per mirar de captar més empreses que en la convocatòria anterior i evitar que tornés a quedar deserta. Per això, el maig passat l’Ajuntament va fer una revisió dels preus del projecte tècnic i de l’estudi d’ordenació volumètrica, de manera que el preu de sortida es va incrementar de més de 400.000 euros. Amb aquests canvis, al següent procés de licitació es van presentar cinc ofertes.