Cabrianes celebrarà aquest proper diumenge, 27 de novembre al matí, el tercer Mercat de l’Oli i, a la vegada, el Mercat de Nadal amb productes locals com el pa i les coques, els làctics, el vi, la verdura, els ous ecològics i les produccions artesanes i casolanes dels veïns i veïnes de la població.

Aquesta edició estarà marcada per la davallada de la producció d’oli a causa de la sequera. Comptarà amb la participació de productors d’oli del Bages, de l’Empordà, del Baix Ebre i de la Noguera, com és el cas de la marca Terra la Vita amb seu a Cabrianes i oliveres a Artesa de Segre.

Els olis són majoritàriament d'oliva de la varietat arbequina i també de la varietat argudell, pròpia de l’Empordà, i ja hi haurà els olis de la collita d’enguany, és a dir, olis molt verds i frescos. El mercat es complementarà amb la venda d’olives verdes, farcides i altres productes gormands.

L’Ajuntament de Sallent, l’OTP i Associació de Veïns de Cabrianes i l’organització han previst per aquest dia una regulació especial del trànsit i d’aparcament a causa de l’èxit de les edicions anteriors del mercat. En cas de mal temps, està previst que els dos mercats se celebrin a cobert.