Un total de 14 nous establiments s’han adherit a la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages, amb els que la xifra d’establiments adherits a la ruta ja és de 45. Es tracta 15 cellers, 7 allotjaments, 12 restaurants, 5 equipaments o entitats culturals, 1 guia, 1 formadora en benestar, 2 agències de viatge, 1 empresa d'activitats i 2 vinoteques. Les plaques a les noves adhesions s’han lliurat en el marc de la segona jornada dels membres de la Ruta del Vi.

Durant la trobada, a més, s’han presentat els resultats de les accions realitzades aquest any 2022 i la planificació prevista per al 2023. Els participants també han pogut escoltar una ponència sobre grans tendències, noves pautes de consum i elements de competitivitat en l’estructuració de producte enoturístic i han fet un taller de creació de producte.

Entre gener i octubre del 2022 els cellers de la DO Pla de Bages han rebut més de 40.000 visites i l’objectiu és arribar a les 80.000 l’any 2026.

La Ruta del Vi de la DO Pla de Bages és una ruta d’enoturisme cultural que inclou més de 30 propostes per donar a conèixer les singularitats i la cultura de vi del territori. Els objectius d’aquest projecte són aglutinar i dinamitzar l’enoturisme a la comarca, posicionar el Bages com una destinació d’enoturisme cultural de referència a Catalunya i promoure el desenvolupament econòmic del territori a través de l’enoturisme. Es tracta d’un projecte transversal del qual formen part diversos agents com són els allotjaments, els restaurants, els equipaments turístics, les agències de viatges o les vinoteques, entre altres.

Entre gener i octubre del 2022 els cellers de la DO Pla de Bages han rebut més de 40.000 visites i l’objectiu és arribar a les 80.000 l’any 2026. El perfil del visitant és el d’un home o una dona d’entre 36 i 45 anys, interessats en el món del vi, i que viatgen en parella. Gairebé una quarta part visita la comarca gràcies a la recomanació d’un conegut.

La Ruta del vi de la DO Pla de Bages és un projecte compartit i finançat per Bages Turisme del Consell Comarcal del Bages i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.