El plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres per unanimitat atorgar la Medalla d'Or al Mèrit Científic al cardiòleg "cardoní" Valentí Fuster.

Fuster, Premi Príncep d'Astúries de Recerca el 1996, és una de les màximes autoritats mundials en cardiologia, les seves recerques en aquest camp li han valgut el reconeixement internacional i la seva visió de promoció de la salut s'ha considerat el full de ruta a seguir per aconseguir acabar amb les malalties cardiovasculars.

Nascut a Barcelona el 1943 i i fill Adoptiu de Cardona, va cursar estudis de primària i de secundària als Jesuïtes de Sarrià i es va llicenciar en medicina per la Universitat de Barcelona el 1967.

El 1994 va ser nomenat director de l'Institut Cardiovascular de l'Hospital Mount Sinai de Nova York, càrrec que des del 2012 compagina amb el de metge en cap cap del mateix hospital.

També han estat distingides amb la Medalla d'Or al Mèrit Científic la genetista Montserrat Aguadé i a l'antropòloga Teresa San Román. D'aquesta manera se'ls reconeixen les respectives trajectòries científiques, la seva dedicació acadèmica i el seu compromís social, ha destacat el consistori en un comunicat.