La Unitat de Formació de la Gerència Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha ofert un curs de conducció als professionals dels serveis d’Atenció Continuada i d’Urgències de base Territorial (ACUT) del Bages, el Berguedà, l’Anoia i Osona. 

És el primer cop que s’ofereix aquest programa de formació a l’Atenció Primària de l’ICS, amb l’objectiu de conscienciar els professionals de les limitacions i habilitats que tenen al volant per poder reaccionar millor davant un incident viari, descobrir els hàbits incorrectes a l’hora de conduir, i millorar-los i controlar el vehicle davant qualsevol situació imprevista.

Una desena de professionals conductors de l’ICS Catalunya Central van participar en aquest curs pràctic de conducció, dut a terme a les instal·lacions que el RACC té al Circuit de Barcelona–Catalunya a Montmeló. Aquesta formació és la continuació d’una formació teòrica inicial que ja es va realitzar l’any 2020, just abans de la pandèmia.

Aquest programa, que és pioner a l’Atenció Primària, es completarà més endavant amb una formació avançada que permetrà ampliar els coneixements que aquests professionals tenen a l’hora de conduir amb eficiència els vehicles d’urgència dels ACUT. L’experiència ha estat molt positiva, segons les valoracions dels alumnes mateixos, i els coneixements adquirits seran d’aplicació directa en el seu dia a dia professional.