L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages construirà el primer edifici d'habitatges de protecció pública, en règim de lloguer. El consistori ja disposa d'un avantprojecte, que preveu un edifici construït amb mòduls industrialitzats que comptarà amb un total de 25 habitatges de diferents característiques, amb l’objectiu que conformi una comunitat amb famílies de diversa tipologia. Així doncs, hi haurà des de pisos d'una sola habitació a alguns que en tindran fins a quatre.

L'edifici, que tindrà una superfície total de 2.348 m², serà d'una planta baixa més tres pisos, i es construirà en un solar públic que hi ha situat a l'avinguda Lluís Companys, al nucli del municipi.

Es farà amb una concessió de dret de superfície a un privat, que farà l'obra a canvi de l'entrega de la meitat dels habitatges en un termini fixat, i la resta a la fi de l'acord

Per tal de fer possible aquest projecte, el consistori va presentar a l'Agència Catalana de l'Habitatge aquesta iniciativa en el marc del Programa d'ajuts a la construcció d'habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients. Aquest mes de novembre, l'ens ha informat que l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages és un dels beneficiaris d'aquest pla finançat pels fons europeus Next Generation.

L'import que s'atorgarà amb aquesta subvenció serà de 575 €/ m² de superfície útil, el què equival aproximadament a 1.078.000 euros, la qual cosa que permetrà finançar una tercera part del cost total de construcció.

La promoció d'aquest habitatge és previst que es realitzi mitjançant una concessió de dret de superfície a un promotor privat, que desenvoluparia el projecte bàsic i d'execució, i efectuaria l'obra a canvi de l'entrega, a l'ajuntament, de la meitat dels habitatges dins del termini que s'estableixi i disposaria de la resta d'habitatges fins a la fi del dret de superfície.

Aquesta promoció d'habitatges protegits estarà destinada, en règim de lloguer, principalment a joves i altres col·lectius vulnerables.

Fonts municipals han posat en relleu que el projecte es tira endavant «per tal de donar resposta a la manca d'habitatge assequible i seguint en la línia de polítiques d'actives d'habitatge que s'estan duent a terme».