Les persones menstruants de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, que representen un 66% del total d’alumnat i equip docent del centre, ja tenen a la seva disposició un dispensador (Menstrual point) creat per tal que totes les dones en el seu lloc d’estudi o de treball tinguin accés garantit i gratuït a productes menstruals saludables i sostenibles.

D’aquesta manera, es converteix en un dels primers centres formatius del territori en oferir aquest servei a les seves instal·lacions. El primer acreditat va ser, precisament, un altre centre del mateix municipi, l'Institut Castellet. Segons el director de l’Escola Montserrat, Dani Mauriz, “es tracta de facilitar que qui tingui la menstruació tingui a l’abast dins la mateixa Escola productes gratuïts, i que no hagi de demanar-los a les companyes ni sortir corrents a comprar-ne”.

El dispensador Menstrual Point, de l’empresa bagenca Green Umbrella (GU Planet), ofereix productes menstruals de màxima qualitat (de cotó 100% orgànic): tampons, compreses i aplicador de tampons reutilitzable.

L’objectiu de Menstrual Point, un moviment social creat per millorar la salut de la dona, és contribuir al benestar dels treballadors creant espais de treball realment inclusius, saludables i sostenibles.