Món Sant Benet recupera el pessebre vivent amb canvis en les escenes i el recorregut

El muntatge nadalenc, l’únic que té lloc íntegrament dins un monestir mil·lenari, es podrà veure els dies 17, 18 i 26 de desembre i l'1 de gener

Una de les escenes que es van poder veure en la darrera edició celebrada el 2019

Una de les escenes que es van poder veure en la darrera edició celebrada el 2019 / Arxiu/Mireia Arso

Queralt Casals

Queralt Casals

Després d’un parèntesi de dos anys a causa de la covid, Món Sant Benet tornarà a ser aquest Nadal l'escenari del seu peculiar pessebre vivent. El complex cultural acollirà la tercera edició de la cita nadalenca i ho farà amb canvis en algunes escenes i en el seu recorregut. El pessebre, que és l’únic a tot Catalunya que passa íntegrament dins un monestir mil·lenari, es podrà veure els dies 17, 18 i 26 de desembre i 1 de gener, en tres sessions diàries.

La Fundació Catalunya La Pedrera recupera enguany el pessebre vivent de Món Sant Benet, que va néixer el Nadal del 2018 i es va consolidar el 2019 amb prop de 4.000 visitants. Les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19 van fer inviable la seva representació els dos darrers anys i ara es reincorpora de nou a l’agenda d’actes nadalenca. L’espectacle compta amb un centenar d’actors majoritàriament del territori, i combina la representació d’escenes amb l’aplicació d’efectes d’última generació com videoprojeccions de gran format.

A banda de la recreació de les escenes tradicionals de qualsevol pessebre com el naixement, l’anunciació, l’adoració o el Reis d’Orient, la proposta de Món Sant Benet incorpora situacions de l’edat mitjana, que van des de la vida monacal que tenia lloc dins els murs del monestir a la recreació d’escenes quotidianes amb gent del poble de protagonista. Segons fonts de la Furnació Catalunya La Pedrera, enguany s’han variat algunes escenes respecte a les edicions anteriors i s’ha canviat el recorregut, ampliant-lo a nous espais per on no es passava.

L’espectacle nadalenc, que està dirigit per l’actriu i directora teatral Tàtels Pérez amb el suport de Sara Manzano a la producció, es podrà veure quatre dies. Serà el 17, 18 i 26 de desembre i l’1 de gener, en tres sessions diàries, a les 6, les 7 i les 8 del vespre. Les entrades, que ja són a la venda a la web de Món Sant Benet, valen 12 euros en els cas dels adults i 6 els nens. L'èxit de les dues edicions celebrades, el marc incomparable i la particularitat d’estar ambientat a l’època monacal fan del pessebre de Sant Benet una de les grans cites nadalenques del territori.