Sant Salvador activa un servei de transport intern per a veïns amb problemes de mobilitat

És a demanda i està pensat per poder realitzar tasques essencials, com ara la compra d'aliments o per anar al CAP

Ajuntament de Sant Salvador

Ajuntament de Sant Salvador / ARXIU

Redacció

L'Ajuntament de Sant Salvador posarà en marxa el Guardiobús, un servei gratuït de transport públic adreçat a veïns i veïnes amb mobilitat reduïda per a desplaçaments dins del terme municipal. En concret, servirà per cobrir necessitats bàsiques de desplaçament per anar als nuclis de Sant Salvador i El Calvet. 

Aquest servei té com a objectiu donar resposta a les necessitats que tenen les persones amb problemes de mobilitat per accedir als serveis bàsics a causa de les característiques geogràfiques i infraestructurals del municipi, així com pel progressiu envelliment de la població. 

El Guardiobús està adreçat a persones majors de 65 anys o amb dificultats de moviment acreditades. Es garanteix d'aquesta manera un servei de transport per tasques de necessitat com comprar aliments, anar al Centre d'Atenció Primària, anar a Correus, etc.

En cap cas es tracta d'un transport general diari, sinó que el seu ús ha de ser, exclusivament, per a desplaçaments puntuals. El servei funcionarà de dilluns a divendres no festius, des de 3/4 d'11 fins a la 1 del matí, i de les 2 a les 6 de la tarda. Es fixa un topall màxim de 8 desplaçaments al mes per persona. S'ha de sol·licitar el servei amb una antelació mínima de 3 dies hàbils a serveis socials de l'Ajuntament al telèfon 93 835 80 25.

Fonts municipals han destacat que d'aquesta manera, l'Ajuntament pretén evitar l'aïllament social de les veïnes i veïns del municipi i que, al mateix temps, aquests puguin continuar vivint al seu domicili o a allà on desitgin.