La Serreta de Santpedor comença el trasllat cap a l’esperada nova escola

El nou centre educatiu, que ja té els treballs enllestits, entrarà en funcionament el 9 de gener, just després de les vacances de Nadal

Queralt Casals

Queralt Casals

Els nens i nenes de La Serreta de Santpedor tornaran de les vacances de Nadal amb una escola nova. El nou edifici, que permetrà deixar enrere els barracons on ha funcionat el centre educatiu des que es va crear fa quinze anys, ja està enllestit i ja ha començat el trasllat del material i el mobiliari cap al flamant nou equipament. El 9 de gener l’esperada escola ja serà una realitat.

L’alumnat de la Serreta de Santpedor ha acabat les classes del primer trimestre uns dies abans que la resta de centres per tal de començar el trasllat cap a la nova escola, que obrirà portes coincidint amb l’inici del segon trimestre. Ahir la Generalitat de Catalunya va fer la recepció oficial dels treballs, que donava per acabades les obres, i va fer l’entrega de claus a l’equip directiu del centre. D’aquesta manera, la brigada municipal i el claustre, que durant aquesta setmana ja s’havien anat preparant per al trasllat, van poder començar a portar el material i el mobiliari escolar cap al nou edifici. Durant el parèntesi de les vacances nadalenques completaran la posada a punt del centre per tal que el 9 de gener els nens i nenes ja puguin reprendre el curs a la nova escola.

El nou centre s’ha construït en uns terrenys del carrer Prat de la Riba en confluència amb el carrer Pau Casals, molt a prop de les cargoleres actuals, que l’Ajuntament de Santpedor va cedir en el seu dia a la Generalitat. L’equipament, que es mantindrà amb una sola línia educativa, és un edifici de 2.320 metres quadrats i amb capacitat per a uns 225 alumnes distribuïts bàsicament en un espai de planta baixa més un pis, si bé té fins a tres nivells en alguns punts per adequar-se al terreny.

Amb l’estrena del nou equipament es deixaran enrere els barracons on el centre ha funcionat des de la seva creació el 2007

L’espai dedicat a educació infantil disposa de tres aules, serveis, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem, mentre que a primària hi ha 10 aules (les dels 6 cursos i les de desdoblament, reforç, una d’específica i una d’informàtica), a banda de cuina, magatzem, lavabos i les zones comunes (amb un espai polivalent amb vestidors, magatzem i un escenari). Les noves instal·lacions també disposen d’una àrea d’administració, consergeria i per a l’AFA.

El setembre passat l’Ajuntament ja va enllestir les obres d’urbanització que hi havia pendents a la perllongació del carrer Pau Casals, just a tocar del nou centre i que facilitaran la mobilitat.

Una obra molt reivindicada

Amb l’estrena del nou centre es farà realitat una obra reivindicada des de fa anys per la comunitat educativa. Tot i que l’escola es va crear el 2007, el projecte del nou centre no es va començar a gestar fins al cap de deu anys. El departament d'Educació es va comprometre llavors a valorar les necessitats que es reclamaven des de la comunitat educativa i es va tirar endavant amb la proposta, que es va començar a materialitzar amb la redacció del projecte.

Els treballs de construcció de la nova escola La Serreta als terrenys cedits per l’Ajuntament de Santpedor entre els carrers Prat de la Riba i Pau Casals van començar a final del 2020 amb un termini d’execució màxim de 3 anys. Finalment, però, els treballs han quedat enllestits aquest final d’any i la nova escola serà una realitat a l’inici del 2023. Així, es deixaran enrere els barracons provisionals, que ja es podran desmantellar.

Subscriu-te per seguir llegint