Súria rebrà la certificació oficial de Municipi Cardioprotegit

En els darrers mesos s'han instal·lat al municipi onze desfibril·ladors fixes i un de mòbil

Un dels desfibril·ladors instal·lats, al barri de Salipota

Un dels desfibril·ladors instal·lats, al barri de Salipota / ARXIU/AJUNTAMENT DE SÚRIA

Redacció

Súria rebrà properament la certificació oficial de Municipi Cardioprotegit, atorgada pel comitè directiu del Consell Català de Ressuscitació (CCR). Així ho ha comunicat l'Ajuntament, que en els darrers mesos ha ampliat la xarxa de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) contra accidents cardiovasculars, amb un total d’onze aparells fixes i un de mòbil, la qual cosa ha propiciat la certificació.

El CCR és un organisme format per societats científiques i mèdiques de Catalunya i les Balears. El seu objectiu és promoure, coordinar i estandarditzar les activitats formatives, de recerca, de difusió i de bones pràctiques en suport vital i ressuscitació cardiopulmonar, d’acord amb les directrius oficials europees.

L’atorgament de la certificació de Municipi Cardioprotegit ha estat comunicada després de l’avaluació favorable del Pla de Cardioprotecció de Súria, presentat per l’Ajuntament al CCR. L’elaboració d’aquest Pla ha anat a càrrec de l’àrea municipal de Sanitat.

L’ús d’un DEA incrementa de forma molt important les possibilitats de supervivència de les persones afectades per un accident cardiovascular com a actuació d’urgència abans de l’arribada dels serveis professionals. En el cas de Súria, la xarxa dels DEA fixes és al centre urbà, als barris de Fusteret, Joncarets, Poble Vell, Salipota, Sant Jaume i Santa Maria, al Camp de Futbol, i a la Piscina Municipal durant la temporada d’estiu i al Pavelló Municipal d’Esports la resta de l’any. El DEA mòbil és al vehicle de la Policia Local.