Santpedor engega una escola de salut per a persones de més de 60 anys

Es tracta d’una iniciativa de participació ciutadana fruit del diagnòstic de salut del municipi

Les caminades organitzades cada dilluns és una de les iniciatives que es promou

Les caminades organitzades cada dilluns és una de les iniciatives que es promou / AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Redacció

Santpedor fa salut, plataforma integrada per la ciutadania i amb representació de personal del CAP i l’Ajuntament, posa en marxa aquest inici d’any una escola de salut per a persones a partir de 60 anys.

Es tracta d’una iniciativa sorgida del diagnòstic de salut de Santpedor, finalitzat el 2021, sobre l’estat de salut dels residents al poble i els factors que hi influeixen. El que s’engega és ara és un espai de trobada i aprenentatge amb l’objectiu d’augmentar la salut de la població a partir de 60 anys. Vol ser un espai on es potenciï la socialització de les persones assistents i s’ofereixin eines i habilitats en aquest cicle vital de la vida en què es troben.

Així, al llarg de 22 sessions que tindran lloc del 7 de febrer a l’11 de juliol, les persones participants compartiran experiències a través d’activitats de tot tipus, des de manualitats a històriques, musicals o d’utilitat per al dia a dia. L’Escola de Salut de Santpedor tindrà lloc cada dimarts de 4 a 2/4 de 6 de la tarda a la biblioteca Pare Ignasi Casanovas i per a participar-hi cal inscriure’s de l’11 al 27 de gener al CAP o a la Biblioteca.

Més accions de salut comunitària per aquest 2023

Santpedor fa salut ha impulsat dues iniciatives més de salut comunitària que comencen aquest mes de gener.

D’un banda, les anomenades ‘caminades daurades’, que pretenen reunir persones interessades en anar a caminar cada dilluns al matí, amb sortida a les 8 des de davant del CAP Santpedor. De moment hi haurà un grup que farà caminades de 5 km i amb la perspectiva de futur de poder oferir una segona caminada simultània de 10 km. Les caminades estan inspirades en les sortides diàries que organitza el CAP Sagrada Família de Manresa amb l’associació de veïns. L’inici serà a partir del 16 de gener i cada mes es finalitzarà la caminada amb un piscolabis i una visita a una entitat del poble. Per participar-hi cal inscripció prèvia al CAP.

D’altra banda, es promou el taller de labors ‘Les flors d’or’, que s’encetarà el 18 de gener i el grup es trobarà cada dimecres de 2/4 d’11 a 2/4 d’1 a la Nau. Es tracta d’una teràpia adreçada a aquelles persones que els interessi les labors (mitja, punt de creu i ganxet) i vulguin gaudir d’una bona estona. Les inscripcions es poden fer al CAP o a la Biblioteca.