Fonollosa instal·la panells solars per abastir tres equipaments municipals

Les plaques donaran electricitat compartida a la llar d'infants, el consultori mèdic i el local social de Canet

Plaques a la teulada de la llar d'infants

Plaques a la teulada de la llar d'infants / AJUNTAMENT DE FONOLLOSA

Redacció

L'Ajuntament de Fonollosa ha començat a impulsar la instal·lació de panells solars fotovoltaics a edificis de titularitat municipal, començant en aquesta primera fase l’abastiment d’electricitat compartida generada per a la Llar d’Infants municipal, el consultori mèdic i el local social de Canet de Fals.

Aquesta nova instal·lació s'ha dut a terme a la teulada de l'edifici de la Llar d'Infants Municipal, situada a Canet de Fals i consta de 28 panells solars fotovoltaics de 540Wp que generen un total de 15,12KWp. El nou equipament solar donarà energia elèctrica als edificis de la Llar d'Infants, el CAP de Canet i al local social municipal mitjançant l'associació dels comptadors a la nova instal·lació. Això permetrà rebaixar el consum elèctric provinent de la xarxa amb una reducció de la despesa estimada en 1.400 euros anuals.

La instal·lació consta de 28 panells situats a la teulada de l'edifici de la llar d’infants municipal

L'empresa encarregada de la instal·lació ha estat Elèctrica Pintó, S.L. i ha tingut un cost de 24.814,01 euros, que han estat finançats per un programa de la Diputació de Barcelona. També ha comptat amb la col·laboració de l’Agència de l’Energia del Bages del Consell Comarcal, que és qui en va redactar el projecte tècnic.

L'Ajuntament de Fonollosa destaca "el gran valor ambiental" d'aquesta actuació gràcies a la reducció d'empremta del diòxid de carboni (CO2) que proporciona l'ús de les energies renovables i l'autoconsum.