Súria arrenca aquest dijous la Festa de Sant Sebastià amb el pregó de Mariona Homs

La celebració viurà divendres els actes centrals amb la renovació del vot de poble

Cercavila de la imatgeria durant la Festa de Sant Sebastià del 2020

Cercavila de la imatgeria durant la Festa de Sant Sebastià del 2020 / Arxiu/Ajuntament Súria

Redacció

El pregó donarà, aquest dijous, el tret de sortida a la Festa de Sant Sebastià de Súria. L’acte, que es farà al saló de plens de l’Ajuntament, anirà a càrrec l’antropòloga social i cultural surienca Mariona Homs que, des del novembre passat, és la directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya. El plat fort arribarà divendres, dia de Sant Sebastià, i els actes s’allargaran fins dilluns.

La diada de Sant Sebastià començarà amb la galejada a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros i la missa solemne i renovació del vot de poble. En acabar la celebració, hi haurà la cercavila amb la participació dels grups i elements locals de cultura popular, ballada de sardanes amb la Cobla Súria i vermut popular, a la plaça de Sant Joan. A la tarda, el Grup de Teatre del Foment Cultural representarà l’obra 'El cafè de la marina', de Josep Maria de Sagarra.

Dissabte, Martí Gironell presentarà la novel·la 'El fabricant de records', guanyadora del premi Prudenci Bertrana 2022. També hi haurà espectacle infantil i concert de 'El Messies' de Händel, amb la Camerata Bacasis i la Polifònica de Puig-reig. Diumenge, es farà concurs de pesca i una visita patrimonial al barri de la Colònia Santa Maria i dilluns els actes es tancaran amb la presentació de la novel·la 'Un polsim de sal', de Laura Autonell.