Súria ampliarà el pont del Tordell amb una passarel·la per als vianants

Les obres, finançades per ICL, començaran dilluns i enllaçaran la zona del rieral amb el nou passeig fins al barri del Fusteret

Imatge simulada de la nova passarel·la al pont del Tordell

Imatge simulada de la nova passarel·la al pont del Tordell / ICL

Redacció

El projecte d'urbanització de l'entorn del rieral de Tordell i millora de l'entrada sud de Súria, finançat íntegrament per ICL Iberia, encara la seva recta final. Una de les darreres actuacions és la construcció de la nova passera per a vianants al pont de Tordell, situat al costat de la rotonda, que començarà dilluns, 30 de gener.

Es tracta d'unes obres complementàries que a petició de l’Ajuntament de Súria s'afegeixen al conjunt de millores, i que permetran incrementar la seguretat viària així com la pacificació de l'encreuament del barri del Fusteret, tal com havien demanat els veïns. Els treballs es realitzen conjuntament amb les fases 3 i 4 del projecte.

En concret, l'actuació que durà a terme ICL Iberia amb l'ampliació del pont del Tordell, permetrà eixamplar la zona de vianants (vorera de la part est del pont) fins arribar a una amplada total de 2’70 metres, i suposarà al mateix temps una connexió amb el nou passeig que enllaça amb el barri del Fusteret, actualment en construcció. D'aquesta manera, es milloraran i augmentaran les mesures de seguretat d'un camí molt utilitzat per tots els veïns del municipi. El projecte compta amb una inversió total de l'empresa minera de prop de 4 milions d'euros.

Afectacions mínimes a la circulació

Aquests treballs suposaran l'ocupació d'una part de la calçada del pont fins al dia 14 d'abril, de manera que, per no interrompre el trànsit d'entrada i sortida de Súria, implicarà un pas alternatiu mitjançant semàfors. A més, de forma excepcional i en aquest cas durant només 6 dies, caldrà el tall total de la circulació per la calçada del pont. Per minimitzar l'afectació viària aquests talls es faran en horari nocturn, de les 22 hores fins a les 06.45 hores del matí amb un pas alternatiu d'entrada i sortida de Súria pel vial d'accés a les instal·lacions d'ICL, que serà degudament senyalitzat. Aquests talls integrals de circulació pel pont tindran lloc els dies 2, 9 i 28 de febrer, i els dies 13, 14 i 15 de març.