Sant Fruitós estrena l'espai verd de Can Figueras

El nou parc serà una continuació naturalitzada de la zona del bosquet

L'alcaldessa parlant durant la inauguració del parc amb membres de la família Figueras i membres del consistori

L'alcaldessa parlant durant la inauguració del parc amb membres de la família Figueras i membres del consistori / ALEX GUERRERO

Helena Carbonell

Helena Carbonell

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha inaugurat avui el parc de Can Figueras, un nou espai verd al nucli del municipi que serà una continuació més naturalitzada de la zona del bosquet.

Més d'un centenar de veïns han assistit aquest matí a l'acte oficial de presentació, en el qual han participat l'alcaldessa, Àdria Mazcuñan; el regidor de territori, David Uró i membres de la família del pintor Alfred Figueras, antics propietaris de la finca. El regidor ha subratllat que l'objectiu del projecte és "tenir un parc que sigui semblant a un bosc a prop del nucli urbà".

Segons ha explicat Uró, la finca va ser projectada per un dels estudis arquitectònics més importants del moviment modern, el de Le Corbusier.

Una de les novetats que s'ha anunciat durant la presentació és que el consistori ha redactat un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya perquè experts de la facultat d'arquitectura facin un estudi exhaustiu de l'edifici per tal que es restauri conservant-ne els valors paisatgístics i arquitectònics.

Una de les parts que més s'ha destacat del projecte és el jardí de papallones, que forma part dels pressupostos participatius del 2021. Uró ha comentat que "durant la primavera es farà l'obertura d'aquella part i s'hi treballarà des de l'entitat que va proposar el projecte i les escoles del municipi".

L'alcaldessa ha destacat la proximitat del nou espai al nucli urbà, "aquesta actuació ens permetrà estar a tots més a prop la casa Figueras, que més endavant es restaurarà", ha comentat. També ha apel·lat a la responsabilitat individual dels ciutadans, dient que el parc Can Figueres "és un espai que hem de respectar per tal que tothom el pugui gaudir".