Quiosc Regió7

Regió7

Navarcles ret homenatge a les dues víctimes de l'atropellament mortal de dissabte

Unes 150 persones han omplert la plaça de l'ajuntament aquest migdia per fer un minut de silenci

Minut de silenci a Navarcles per les dues persones mortes atropellades

Moment de la concentració per la mort de dues persones atropellades a Navarcles ALEX GUERRERO

Para ver este vídeo regístrate en Regió7 o inicia sesión si ya estás registrado.

Moment de la concentració per la mort de dues persones atropellades a Navarcles Arnau Valverde

La plaça de l'ajuntament de Navarcles s'ha omplert aquest migdia de dilluns per retre homenatge a les dues víctimes de l'atropellament mortal que hi va haver aquest dissabte al municipi.  El consistori navarclí i l'Esplai d'Avis han convocat l'acte on hi han acudit prop de 150 persones entre familiars, amics i veïns del poble que han fet un minut de silenci en record de Domènec Seubas i Josefina Moyano. La parella, de 72 i 77 anys respectivament, eren molt participatius en l'activitat cultural del poble. La vetlla comença demà dimarts 31 a les 16.00 h al tanatori de Navarcles i la missa del funeral serà dimecres 1 a les 12 del migdia a l'església del municipi.

L'homenatge, tot i que senzill, va ser molt emotiu sobretot pels familiars de les víctimes que hi van acudir. Abans de dur a terme el minut de silenci, l'alcaldessa Alba Pérez ha dit que "són dies molt tristos per Navarcles" degut a aquest accident que ha "colpit" el poble. A més, Pérez ha assegurat que no tenen paraules "que puguin acompanyar a totes les persones que pateixen en aquests moments". Després d'aquest breu discurs de l'alcaldessa, s'ha dut a terme el minut de silenci que ha acabat amb aplaudiments unànimes.

Els fets van passar dissabte cap a les 2 del migdia al carrer Tèxtil de Navarcles, al polígon industrial de la població. Per causes que es desconeixen i que els Mossos d’Esquadra estan investigant, un jove de 20 anys i també veí del poble, va perdre el control del vehicle amb tanta mala fortuna que va atropellar Seubas i Moyano, que en aquell moment passejaven per l’indret. Ambdós van morir a l’acte. Mentre, el conductor va ser traslladat a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa per ser atès de ferides menys greus que va patir en el sinistre. Va donar negatiu en la prova d’alcohol i drogues.

Un cop li van practicar les cures, els Mossos van comunicar al jove que estava detingut per un doble homicidi imprudent. Va passar la nit de dissabte a diumenge a comissaria i aquest diumenge al matí el van traslladar als jutjats per posar-lo a disposició judicial. El jutge va resoldre deixar-lo en llibertat. Li va retirar el permís de conduir i està obligat a presentar-se un cop al mes als jutjats fins a la celebració del judici.

Una zona on conviuen gent passejant i altes velocitats

El carrer on va tenir lloc l'accident està situat al polígon Solervicens. Aquesta zona, segons han explicat alguns veïns a Regió7, sol ser transitada per gent que surt a passejar per la zona est de Navarcles, en rutes amb les quals es pot veure algunes de les fonts del municipi. La gent caminant contrasta amb l'alta velocitat dels vehicles que circulen pel polígon. "Hi ha gent que va allà a posar el cotxe al límit", afirma Maria Dolors Algué, una navarclina que va acudir a l'homenatge a les víctimes de l'atropellament. "Sí que és veritat que els cotxes solen anar ràpid per aquí", afirmava també un professional de l'empresa Gamma Casas, situada al mateix polígon.

A la zona també hi ha l'institut de Navarcles. El seu director, Jordi Boixader, ha assegurat que fa uns mesos s'hi havien sentit cotxes derrapant durant l'horari lectiu, però que ara fa temps que no ho senten. Tot i això sí que creu que és una zona on els cotxes van ràpid.

Actualment al lloc de l'accident hi queden les pintades corresponents a la investigació policial, el tros del fanal que va arrencar el cotxe accidentat i també dos rams de flors i dues espelmes per homenatjar a les víctimes de l'atropellament mortal.

Una parella coneguda al municipi

Seubas i Moyano vivien a Navarcles i mantenien una relació de parella de feia temps. Ella, vídua d’una relació anterior, era navarclina de tota la vida. Ell s’hi va establir i va començar a col·laborar amb entitats del poble. Formava part del grup de teatre de l’esplai de la població. Es tracta d’un grup molt actiu. Una de les seves últimes obres, "Un avi guillat i la veïna del costat", s’ha representat a diverses poblacions de la comarca, com per exemple Manresa. "Eren persones que feien poble", explicava una de les veïnes de Navarcles que van acudir a l'homenatge i que havia compartit experiència al teatre amb el Domènec Seubas.

Compartir l'article

stats