Cardona destinarà prop de 40.000 euros en la millora de parcs infantils al municipi

La millora forma part del programa d’inversions del govern local per transformar i adequar l’espai públic

Un dels parcs infantils que s'ha millorat

Un dels parcs infantils que s'ha millorat / AJUNTAMENT DE CARDONA

Redacció

Cardona ha realitzat diverses tasques de millora en els parcs infantils municipals, que pràcticament ja ha completat, i que han suposat una inversió de prop de 40.000 euros. Aquestes actuacions han estat, en bona part, treballades i sorgides a partir de les sessions del Consell Municipal dels Infants, on nens i nenes de la vila traslladen, mitjançant l’òrgan participatiu amb l’Ajuntament, inquietuds i propostes de millora, un model de cogovernança per tal de fer protagonistes als infants en la presa de decisions de la vila.

Al parc de la Munició s’ha remodelat pràcticament la totalitat de l’espai, afegint un element inclusiu i canviant el paviment. Per altra banda, a la plaça dels 100 pisos, s’ha creat un nou parc afegint un gronxador inclusiu i un tobogan amb rocòdrom. Al parc del Miracle s’hi ha afegit un pont de cordes que s’ha incorporat a l’estructura del parc.

En el cas de la Coromina també s’ha creat un nou parc infantil, a la zona de la llera del riu, i que complementa tot l’espai d’esbarjo ja existent amb la zona autocaravanes, el camp de futbol i l'àrea de pícnic. En aquest espai, a la Coromina, s’hi ha instal·lat una tirolina i s’ha complementat amb altres elements infantils, així com un espai com a parc de salut. Per altra banda, al parc de les colònies Aramburu s’hi ha fet arranjaments de l’enjardinat.

De cara al pressupost d’aquest any 2023 s’ha destinat una partida de 18.000 euros per adequar el parc de la Raval i, així, es completarà la millora de parcs infantils de Cardona.