La Rampinya es mobilitza per aturar l’ampliació d’una pedrera a tocar del barri sallentí

Un centenar de veïns de Sallent han reclamat en una caminada a la zona de la Plana que no es continuï amb la modificació del POUM, que obre la porta a una ampliació de la pedrera prop del barri.

La Rampinya es mobilitza per aturar l’ampliació d’una pedrera a tocar del barri sallentí

La Rampinya es mobilitza per aturar l’ampliació d’una pedrera a tocar del barri sallentí / Arxiu particular

Redacció

Amb el clam “la Plana no es toca”, la plataforma veïnal ‘Salvem la Plana’ ha congregat un centenar de sallentins en una marxa per copsar in-situ la realitat de la zona amenaçada per l’activitat extractiva. La modificació del pla urbanístic que tramita l’Ajuntament de Sallent obre la porta a una possible ampliació de l’espai de la pedrera Busquets a la Plana, un paratge natural que limita amb el barri de la Rampinya.

Jordi Iborra, portaveu dels veïns, ha explicat que “la zona de la Plana és un lloc que ha de fet de punt de trobada per activitats socials i agràries des de fa dècades”. I ha afegit que el canvi urbanístic respon als interessos de l’empresa d’àrids mentre “la Rampinya, un barri castigat històricament, no mereix que es trinxi més zona forestal ni agrícola”.

Una altra veïna de la Rampinya, la Dolors, ha recordat que fa més de 60 anys passaven les tardes a la Plana jugant i fent gimnàstica. I “en dies assenyalats com el Dijous Llarder era on ens trobàvem tot el barri per celebrar”. També ha posat de manifest que havia servit d’era per batre el blat dels pagesos del voltant. El Ramon, un altre veí del barri, ha lamentat que “la voluntat de l’empresa per seguir arrencant pedra posi en perill un dels pocs espais naturals que ens queden a la Rampinya”.

La plataforma veïnal ha reclamat a l’Ajuntament que aturi la tramitació urbanística que amenaça la Plana. “De moment tot continua endavant, no hi ha hagut cap novetat i no s’ha parat el procés”. Iborra ha anunciat que aquesta és la primera de les mobilitzacions i que “els propers mesos seguirem fent força per protegir la Plana”.

La reordenació urbanística de la pedrera Busquets es va iniciar amb l’aprovació inicial de la modificació del POUM. Ara, després de la fase d'al·legacions en què més de 600 veïns de Sallent s’hi han oposat, el govern de Sallent ha de respondre si les accepta o no i si avança amb l’expedient cap a l’aprovació provisional i la definitiva.