Fonollosa licita les obres per tenir l’escola nova i ampliada el 2024

L’Ajuntament posa a concurs la primera fase del projecte, la de més envergadura, per 2,3 milions d’euros

Imatge virtual de la zona del pati de l'escola després de les obres

Imatge virtual de la zona del pati de l'escola després de les obres / AJUNTAMENT DE FONOLLOSA

David Bricollé

David Bricollé

Fonollosa té encarrilat el projecte de remodelació que ha de fer possible que disposi d’una escola pràcticament nova al llarg de l’any que ve. L’Ajuntament ja hi ha donat llum verd i n’acaba d’obrir el període de licitació de les obres perquè les empreses constructores puguin presentar les seves ofertes al concurs públic. El projecte, de l’estudi d’arquitectura de Marc Rifà, preveu una actuació de renovació integral jugant amb els espais actuals i afegint-hi superfície nova. I és que bona part de les futures instal·lacions s’alçaran en un espai annex al recinte actual, mentre que una part de les ja existents es remodelaran. Un cop executat, el municipi tindrà una escola que ocuparà el 40% més de superfície del que disposa ara, i totalment actualitzada.

En aquesta primera fase, que es licita per un import de 2,3 milions d’euros, es construiran tres nous mòduls d’aules on s’acabarà concentrant tota l’educació la primària, seguint la tipologia del centre d’edificis disseminats. Es farà en tota una zona nova annexa sense afectar l’actual, que per tant amplia el recinte escolar, que ara mateix és de 5.380 m2, i se n’hi afegiran 2.250 més. En aquest nou espai també s’hi construirà la sala d’actes. Un cop estigui enllestida aquesta part, dins d’aquesta mateixa primera fase, es preveu enderrocar tot un seguit d’edificis vells com l’actual sala polivalent, el que ara és sala de mestres i aula de música, l’antiga llar d’infants que ara s’utilitza de menjador. La idea és fer-ho aprofitant l’estiu.

Vista general del centre en l'actualitat

Vista general del centre en l'actualitat / AJUNTAMENT DE FONOLLOSA

Un altre aspecte que inclou aquesta fase és tota una obra d’urbanització exterior amb l’objectiu de crear un nou accés a l’escola. Ara es fa per un lateral del recinte, per un carrer on hi tenim molta problemàtica de circulació, i es traslladarà a tota una nova entrada per la banda del poliesportiu, adaptada i en una zona molt més àmplia. Encara una altra intervenció serà habilitar un espai d’àgora, exterior, aprofitant uns desnivells dels patis, per fer-hi activitats a l’aire lliure. També es deixarà adequada la zona de transició entre l’escola i la pista poliesportiva, que ara mateix és una paret formigonada i es transformarà en una zona amb talussos i ajardinada. La planificació és que el 2024 ha de quedar tota aquesta obra acabada, tal i com ho marca el conveni que establert amb la Generalitat.

Per les fases posteriors quedarà, la rehabilitació d’edificis existents, tota la zona d’infantil, el menjador i cuina. I en una tercera fase, que podria ser conjunta, es farà d’obra nova tot el que serà l’edifici administratiu, que mentrestant s’ubicaria en un mòdul prefabricat que actualment funciona com a aula.

L’Ajuntament s’ha fixat aquesta remodelació com un projecte cabdal per al municipi, ja que és un centre que ara mateix té més de 200 alumnes, en unes instal·lacions de més de 50 anys i amb alguns edificis molt deteriorats. Per tirar-la endavant s’ha optat per una fórmula amb la implicació directa del consistori posant-hi diners i assumint la definició i redacció del projecte i la contractació de l’obra, tot i que gran part del finançament provindrà de la Generalitat.

El projecte el signa l’estudi d’arquitectura de Marc Rifà i és el resultat d’un procés previ en què es va crear primer una comissió de participació on, a part del de Fonollosa, hi havia també representants dels Ajuntaments d’Aguilar i Rajadell, famílies, AMPA i escola. D’aquí en van sortir les bases de com havia de ser el nou centre i es va convocar un concurs de projectes arquitectònics.

Subscriu-te per seguir llegint