El sistema Bages Llobregat d’abastament d’aigua es reforça amb un nou dipòsit

Permetrà tenir millor capacitat de reserva i gestió per als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders

Visita dels representants comarcals al nou dipòsit

Visita dels representants comarcals al nou dipòsit / CCB

David Bricollé

David Bricollé

Tres municipis del Bages i un del Moianès que s’abasten de la séquia al seu pas per Sallent disposaran en les properes setmanes d’un nou dipòsit que en reforçarà les garanties de subministrament d’aigua, ja que es convertirà en la reserva més important del sistema. Es tracta d’una instal·lació amb una capacitat de 2.000 metres cúbics que s’està acabant de construir a l’estació de tractament d’aigua potable de Sallent, que potabilitza aquest recurs natural que procedeix de la séquia de Manresa i el condueix als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders.

Esdevindrà el principal dipòsit de reserva del sistema d’abastament en alta Bages Llobregat. La instal·lació encara el tram final d’obres en una actuació que compta amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Barcelona, a través del Programa General d’Inversions, i de les tarifes del servei que assumeixen els ajuntaments.

La nova instal·lació permetrà una major garantia d’abastament i capacitat de resposta davant de qualsevol incidència i també millorarà la gestió energètica dels bombaments d’aigua als quatre municipis. El dipòsit, que estarà acabat durant les pròximes setmanes, quedarà en gran part soterrat, fet que facilita la seva integració paisatgística.

El Consell Comarcal del Bages, per delegació dels ajuntaments, és l’ens responsable del sistema d’abastament d’aigua en alta Bages Llobregat, que està en funcionament des de mitjan 2015 i dona servei als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders.

Una infraestructura llargament reivindicada, que es va començar a projectar a final de la dècada dels 90 i que s’ha anant executant en diferents fases, tot i que la principal es va posar en marxa ara fa set anys per poder resoldre les dificultats d’abastament que fins llavors tenia aquest territori.

Recentment, el president de l’ens comarcal, Eloi Hernàndez, i el conseller de l’àrea de Medi Ambient, Joan Zapata, van fer una visita d’obres al nou dipòsit per conèixer de primera mà com evoluciona de cara a la seva propera posada en servei.