Santpedor estrena una aula d’estimulació multisensorial a l’escola bressol

Està equipada amb materials lluminosos, músiques i sorolls i elements estimuladors del tacte, l’olfacte o el gust

Una imatge general de l'aula multisensorial de l'escola bressol Els Gallarets

Una imatge general de l'aula multisensorial de l'escola bressol Els Gallarets / AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Redacció

L’escola bressol municipal Els Gallarets de Santpedor ha estrenat una aula d’estimulació multisensorial per potenciar les habilitats socials i intel·lectuals a través del descobriment que desperta l’espai. És un ambient pensat per posar en acció els cinc sentits de l’infant i promoure que puguin interactuar amb els diferents materials que hi troben a través de l’estimulació dels sentits. Compta amb diferents recursos i materials com ara elements lluminosos, músiques i sorolls, elements diversos al tacte, l’olfacte o el gust, entre d’altres.

Fonts municipals han detallat que els objectius d’aquest espai són «augmentar la creativitat de l’infant, desenvolupar la coordinació manual i òcul-pedal, comprendre i recordar a partir de la vista, el tacte, l’olfacte i l’oïda, desenvolupar el pensament abstracte, afavorir l’experimentació, reduir alteracions conductuals o treballar la seguretat en un mateix», entre d’altres.

Les mateixes fonts subratllen que es tracta d’un recurs «molt recomanable» per a infants amb algun tipus de discapacitat o trastorn ja que es potencien les relacions, la comunicació i estructuració, el desenvolupament personal i l’autonomia dels infants. A més, les propostes que s’ofereixen en aquest espai ajuden a adquirir coneixements a través de l’experimentació sensorial mitjançant la motivació. Però que alhora és un recurs molt interessant per a tot l’alumnat de la llar d’infants.

L’aportació de tot el material de l’aula multisensorial ha estat possible mitjançant una subvenció concedida per la Diputació de Barcelona, a petició de l’Ajuntament de Santpedor. El personal de l’escola bressol municipal també ha pogut fer dues formacions amb una mestra especialista en aules multisensorials «per poder enfocar millor què ha de tenir aquest espai i treure-li el màxim partit possible».