Centenars de persones homenatgen a Súria els tres morts en l’accident a la mina

El monument a la mineria ha sigut el punt de trobada dels assistents que han recordat les víctimes

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Centenars de persones s'han reunit aquest migdia al voltant del monument al miner de Súria per homenatjar els tres geòlegs que van perdre la vida ahir en un accident a la mina de Súria. A la convocatòria hi han acudit companys miners, veïns de Súria, familiars de les víctimes i representants polítics en un acte solemne. 

El president del comitè d'empresa, David Sibila, i el conseller delegat, Patricio Chacana, han tingut un record per les tres víctimes. Chacana també ha assegurat que posaran tot l'esforç i les ganes per fer la mina més segura i que aquest accident no sigui en va. 

Ofrena floral al monument a la mineria de Súria en record dels tres geòlegs morts

Posteriorment s'ha fet un minut de silenci acompanyat del Cant dels Ocells de Pau Casals que ha acabat amb crits de "visca els miners" i aplaudiments de tots els assistents. Els companys de la mina també han col•locat corones de flors al monument a la mineria. 

"Avui no és el dia de treure valoracions de l'accident. Està sota investigació i no és el moment. Avui és dia de recordar i homenatjar els nostres companys", ha apuntat Sibila en una atenció als mitjans. El president del comitè ha explicat que "els treballadors estem afectats". "Eren tres companys joves, un d'ells becari que estava estudiant per guanyar-se la vida en aquest sector. Estem consternats i per això entenem que no és moment d'aprofundir gaire en l'accident", ha recalcat Sibila.

Els reis Felip i Letizia han enviat avui un missatge a l’alcalde de Súria, Albert Coberó, per expressar la seva «consternació» per l’accident miner. En aquest missatge, els reis d’Espanya manifesten el seu condol a les famílies, amics i companys de les víctimes, traslladant «tot el nostre suport, estimació i solidaritat en aquests difícils moments i que fem extensius a tot el poble». L’alcalde de Súria també ha rebut la trucada de la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, per fer arribar a l’Ajuntament el condol i la solidaritat de tot l’executiu.

Subscriu-te per seguir llegint