Fundeen presenta als veïns de Castellfollit del Boix la seva oferta de participació en projectes d'energia solar

L'entitat busca inversors per al projecte Xaloc Solar SL, una planta de 43,77 megawats

Parc solar

Parc solar / Arxiu

Redacció

La plataforma de finançament participatiu Fundeen explica als veïns de Castellfollit del Boix (Bages) i els municipis d’Òdena i Rubió (Anoia) la possibilitat d'adquirir participacions en un nou projecte d'energia renovable, obtenint així un rendiment econòmic resultant de l’aposta per la sostenibilitat. Concretament, es tracta de PSFV Castellfollit, un nou projecte de la promotora Xaloc Solar S.L. ,que consisteix en la creació d’una planta solar fotovoltaica de 43,77 MWp en el mateix municipi de Castellfollit del Boix.

Els veïns de la zona (63 municipis i més de 300.000 persones) poden participar del projecte en condicions prioritàries. És una participació vinculada als beneficis generats per l'energia produïda per aquesta planta solar fotovoltaica.

Un estudi previ per analitzar la capacitat d’inversió local

Fundeen ha estat l'encarregada de realitzar un estudi per analizar la capacitat d'inversió local amb l’objectiu d’ajudar al dimensionament de l'oferta de finançament local que Xaloc Solar S.L pretén oferir als habitants dels municipis. Les empreses han d'oferir aquesta possibilitat d'inversió als veïns per la legislació catalana (Decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya).

Els interessats a invertir en aquests projectes poden fer-ho a través de la mateixa plataforma de Fundeen. L'entitat compta amb l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està adherida als Principis d'Inversió Responsable de l'ONU. Un dels pilars de la seva missió és afavorir la transició energètica en obtenir energia de fonts renovables, alhora que suposa un impuls socioeconòmic de la regió fomentant la formació i l'ocupació local.

Una aposta per reduir l’impacte ambiental del municipi

El projecte, que compta amb una potència de 43,77MWp, equival a 1.908 hores d’energia renovable i una producció anual de 83.516MWh evitant l’emissió anual de 25.055 de tones de CO2. Pels veïns interessats, s'ofereix un préstec subordinat, a 15 anys al 6,5%, amb una inversió des de 1.500 euros per participació. L'oferta de participació ciutadana quedarà oberta fins al moment d'emissió de la Resolució de l'Autorització Administrativa Prèvia i de Construcció.

Amb l'objectiu que totes les persones i institucions locals puguin conèixer les dades del projecte de primera mà, s'ha organitzat una presentació oberta a tot el públic que tindrà lloc el dimarts 28 de març, a les 4 de la tarda a Ca l'Andorrà de Castellfollit del Boix. Inicialment, s'havia convocat els veïns aquest dijous a les 5 de la tarda a la Biblioteca Municipal L´Atzavara, d'Òdena.