En Comú Podem presenta per primer cop candidatura a Monistrol de Montserrat

La llista per a les properes eleccions municipals estarà encapçalada per Abel Muries

Abel Muries, candidat d'En Comú Podem a Monistrol de Montserrat

Abel Muries, candidat d'En Comú Podem a Monistrol de Montserrat / EN COMU PODEM

Redacció

En Comú Podem presentarà llista per primera vegada a les eleccions municipals a Monistrol de Montserrat, i ho farà amb Abel Muries com a candidat. Sota les sigles En Comú Podem Monistrol, la coalició aposta per «més i millors polítiques socials, el medi ambient, la transparència i la participació» com a eixos del seu programa. Abel Muries, que ha estat triat en assemblea, és un enginyer informàtic de 47 anys que va patir un accident de trànsit als 34 truncant la seva carrera professional en una consultora internacional, passant a ser pensionista. Una condició que, diu, li ha permès obtenir temps per dedicar-lo a Monistrol, i copsar així la situació econòmica i social del seu poble.

Casat i veí de Monistrol des de 2009, per a l’alcaldable l’ objectiu és «obtenir una representació que ens permeti dur les polítiques del canvi, per millorar les condicions de vida» de la ciutadania. Explica que «fa 2 anys que treballem per identificar les necessitats, especialment socials, que tenim a Monistrol i incorporar-les al programa, fent polítiques de proximitat i contacte directe amb el veïnat, l’empresariat, les associacions, les entitats i els serveis municipals, així com formant- nos en normatives municipals i lleis».

També destaca que «la nostra candidatura, està formada per persones amb perfils molt tècnics, que compartim les mateixes preocupacions i inquietuds i que mai abans hem estat en política», i que «ara ens hi posem perquè cal actuar davant de les múltiples crisis econòmica, social i ambiental que també afecten al nostre poble».

Per a Muries, «cal establir les bases per fer una transformació de Monistrol de Montserrat, que es basi en una economia verda i sostenible, amb suport al petit comerç i el turisme, que doni lloc a una millor ocupabilitat perquè els joves no n’hagin de marxar». I afegeix que ho volen fer a partir de «la cooperació i el consens amb la ciutadania, amb processos de participació, per dissenyar conjuntament el futur per Monistrol sense deixar ningú enrere». Per aquest motiu, explica que «continuarem contactant amb els veïns i veïnes , mantenint aquest procés d’ escoltar-los , per tal d’arribar a tothom».