Navàs estrena un espai de conservació i exposició de la imatgeria festiva

El nou equipament, anomenat El Traster, s’ha habilitat en un annex del Centre Enoturístic

Acte d'estrena del nou espai El Traster de Navàs

Acte d'estrena del nou espai El Traster de Navàs / AJUNTAMENT DE NAVÀS

Redacció

Navàs disposa des d’ara d’un espai expositiu permanent de la seva imatgeria festiva i tradició cultural. Es tracta del Traster de la Festa Major de Navàs, que s’ha habilitat amb l'adequació de la zona annexa al Centre Enoturístic del Pla de Bages i que ha obert les portes com a nou equipament municipal per convertir-se en la casa de les figures de la festa navassenca: l'Òliba, els Bastoners, els Cascavells, els Nans i els Gegants de Navàs.

A partir d'ara, aquest nou espai permetrà guardar en bon estat de conservació les figures, la vestimenta i tots el elements que les colles necessiten per dur a terme les seves activitats.

Fins ara, les figures es guardaven en espais particulars o magatzems poc adequats. L’alcalde de Navàs, Genís Rovira, destacava d’aquest nou equipament que «més que un espai museïtzat, és un homenatge a totes les persones que durant anys han conservat les nostres figures de la millor manera possible».

El Traster vol esdevenir així no només un espai de conservació, sinó també per a conèixer i difondre les festes tradicionals i populars del poble. La festa inaugural va comptar amb la participació de membres de les colles, així com navassencs i navassenques de totes les edats.